We've updated our Terms of Use. You can review the changes here.

Groove Euroope

by Bluba Lu

/
1.
Monaco 03:53
2.
Amsterdam 03:44
3.
Vienna 03:57
4.
Sofia 03:57
5.
Berlin 03:24
6.
Paris 03:30
7.
Istanbul 03:33
8.
Geneve 03:20
9.
Helsinki 04:05
10.
Firence 03:52
11.
Cadiz 03:04
12.
Moskow 03:44

about

Съдържателно, този албум е изцяло инструментален, като изключим няколко тихо подметнати фрази. В три от дестинациите заедно с Димитър Паскалев и Константин Кацарски пътува композиторът пианист Антони Дончев, по-дълго е пътешествието на саксофониста Стефан Владимиров, който е и съавтор на някои от звучните "градове".

Стилът, общо взето, е ню джаз, даунтемпо и дъб, но има и фънк, саундтрак атмосфера, суинг. Има още пляскане с ръце и щракане с пръсти. Въобще енергична, драматична и лежерна смесица. Във всяко парче има момент, когато си казваш "аха, стана ми ясно каква е тази музика", но после идва детайл, отклонение, което те изненадва за пореден път. Самите музиканти казват, че като настроение албумът се доближава до Mishaps Happening на Quantic и до Confusion на Scalpel, но истината е, че техният музикален пъзел си е уникален. Нещо подобно са забелязали и Крюдер и Дорфмайстер, защото Ordis, тяхната виенска дистрибуционна компания, ще разпространява албума на Блуба Лу извън България.

Спонтанно импровизираните и прецизно, но не и претенциозно, композираните тракове са раздвижени и те качват едновременно на корабен круиз, на Ориент експрес, на такси, на московското метро, на самолет и хеликоптер, на лунапарково влакче и на собствените ти крака, за да те отведат в огледалния музикален свят на Европа. Може спокойно да си оставиш ушите да се поразходят туристически или изследователски насам-натам в продължение на 44 минути. Няма да се загубят. Няма да си загубят и времето.

credits

released January 1, 2008

17 динамични и позитивни парчета от различни периоди и албуми на Блуба Лу. Чудесен старт за деня. Музика за колата или офиса, за кеф и добро настроение.

license

all rights reserved

tags

about

Bluba Lu Bulgaria

Dimitar Paskalev and Konstantin Katsarski. Since 1998.

contact / help

Contact Bluba Lu

Streaming and
Download help

Shipping and returns

Redeem code

Report this album or account

If you like Bluba Lu, you may also like: