We've updated our Terms of Use. You can review the changes here.

MOOGaMOOD

by Bluba Lu

/
 • Streaming + Download

  Includes unlimited streaming via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.
  Purchasable with gift card

    €5 EUR  or more

   

 • Compact Disc (CD) + Digital Album

  Includes unlimited streaming of MOOGaMOOD via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.
  ships out within 7 days
  edition of 20 

    €10 EUR or more 

   

 • Full Digital Discography

  Get all 12 Bluba Lu releases available on Bandcamp and save 90%.

  Includes unlimited streaming via the free Bandcamp app, plus high-quality downloads of BEZKRAI, JoyBoy, АТОМИ, ПОТОПЪ, QUADROTOPIA side B, QUADROTOPIA side A, Released Unreleased, Groove Euroope, and 4 more. , and , .

  Purchasable with gift card

    €5.10 EUR (90% OFF)

   

1.
Be Bop 04:17
2.
Mare 03:05
3.
Tonight 03:39
4.
Roses Garden 03:16
5.
Cold 03:56
6.
Egoist 03:05
7.
We 01:30
8.
9.
Soda 03:25
10.
Onboard 04:13
11.
Taipo 01:04

about

Вторият албум на Константин Кацарски и Димитър Паскалев, записан за една безсънна седмица с много вдъхновение.

credits

released January 1, 2002

И докато на политиката са нужни геологични ери, за да осъществи разширяването на Европа в източна посока, музиката не губи време и с този албум на групата Блуба Лу, наречен „Мугамуд“, на практика вече е сключила всички договорености за сключване.

Пък е добавила в процеса и нещо от себе си, като весело е приобщила звуци и настроения от Франция например (виж Кид Локо, образец, който си заслужава труда да бъде изучаван и дискретно обожаван и в Западна Европа... а и не само той). На първо слушане албумът сякаш възкресява класическия виенски дует Крудер и Дорфмайстер, на чинелите и мишпулта, на вашите услуги, или техните антагонисти от петолинието на Тивъри Корпорейшън, но за щастие, наистина за щастие, Блуба Лу далеч не подражават сервилно на своите „учители“ (какво би означавало „школа“, ако нямаше „учители“).

Парчета като „Море“ или „Би-боп“ са увлекателни, забавни, пронизани от екзотична жила, която вместо да ги опорочи, ги спасява от досадата и позволява на слушателя ясно да ги отличава. Свежи са като чаша вода или вино, или коктейл, от който човек блажено отпива, след като се е настанил в удобно кресло с удобни слушалки на главата (за пътешествия до мястото пари няма, а и сбогом на екзотиката, ако имаше). В същия дух „Довечера“ и „Студено“ представляват танцувални забежки в една нарочно изкривена от оркестъра боса, които приятно стъписват желаещия да потанцува (всъщност, достатъчно е да не сте свенливи). Други заглавия като „Егоист“, „Сода“ или „Тайпо“ предлагат психеделични рифове на устна хармоника, осеяни с избрани цитати за синтезатор; „Влез в светлината“ разказва с познатия глас на (кого? Бог знае, някого при всички положения, сега обаче не ми идва... а, да) младите Frankie Goes To Holliwood - все парчета, нека признаем, смесени с вкус и трезв стил, без дребнави пропадания. Краят е поверен на I Feel Good, изпълнение, чието идеално място би било в саундтрака на филм за Розовата пантера. Предвиждам дълъг живот на жанра, ако продължава да ни радва с подобни нови предложения.

www.kathodik.it

license

all rights reserved

tags

about

Bluba Lu Bulgaria

Dimitar Paskalev and Konstantin Katsarski. Since 1998.

contact / help

Contact Bluba Lu

Streaming and
Download help

Shipping and returns

Redeem code

Report this album or account

If you like Bluba Lu, you may also like: